všechno možné i nemožné pro vaše pobavení a povzbuzení (možná i k zamyšlení)

ŘIDIČŮV OTČENÁŠ

24. 10. 2009 22:16
Rubrika: Modlitby

Otče náš
Slunce, voda, vzduch patří všem. Ani silnice není jen pro řidiče. Bůh je také Otcem chodců, starých lidí a dětí. Dokonce i cyklista tam má svá práva.

Posvěť se jméno Tvé
Řidiči, nebuď stále rozčilený. A kdyby i něco bylo, co je k zlosti, prosím tě, neklej…! Ani když nastane zmatek, ucpání nebo leknutí, ani když jede před tebou začátečník a cuká to s ním. Zůstaň klidný. V neděli projíždíš kolem mnoha kostelů. Věnuj půlhodinku Bohu, dovol, aby se občerstvila i duše.

Přijď království Tvé
Království Boží je také: spravedlnost, dobrota, ohled, ochota pomoci, slušnost. Uvidíš-li nehodu, nejeď lhostejně kolem. Nebuď na silnici pirátem a banditou, ale přítelem a milosrdným samaritánem.

Buď vůle Tvá
Bůh chce, aby život měl svůj řád - také řád dopravní. Musíme znát dopravní předpisy a také je dodržovat. Proto jsou ty výstražné a upozorňující dopravní značky.

Chléb náš vezdejší
Nejvíce aut jezdí za výdělkem. Auto dnes není nějaký luxus, ale dopravní prostředek do práce a za povoláním. Ať nepřijdeš o svůj řidičský průkaz. Proto jezdi rozumně!

Odpusť nám naše viny
Důležitá otázka při každé autonehodě: Kdo to zavinil? A nebývá to vždy ten druhý. Buď čestný, každý může chybit.

A neuveď nás v pokušení
I na silnicích bývá mnoho pokušení. Jezdit velkou rychlostí - buď ve spěchu nebo z bravury, předjíždět v zatáčkách a nepřehledných úsecích, "řezat" zatáčky, projíždět ještě na žlutou, vynucovat si přednost. A největší pokušení, když je milá společnost a nutí… pak pro tebe platí stop! Musíš ještě jezdit! Ani kapku alkoholu!

Ale zbav nás od zlého…
opojení z rychlé jízdy! Od zlého opojení z alkoholu. Od zlé nehody. Smrt je smrt - potom už nepomůže ani přednostní právo v dopravě.

BOŽE, CHRAŇ MĚ I OSTATNÍ ŘIDIČE.

Zobrazeno 1560×

Komentáře

Meruňka

Mooc pěkné! To by měli přikládat k řidičáku.

Žofie

fakt dobré, to si dám k dokladom :o)

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz