všechno možné i nemožné pro vaše pobavení a povzbuzení (možná i k zamyšlení)

Káva a hrníčky

28. 3. 2012 17:38
Rubrika: K zamyšlení

Skupina bývalých studentů navštívila svého starého univerzitního profesora. Během odpoledne spolu debatovali, ale zprvu veselý rozhovor se pomalu změnil ve stížnosti na zátěž v zaměstnání i v životě.
Starý profesor nabídl všem kávu, odešel do kuchyně a vrátil se s velkou vonící konvicí a tácem plným šálků. Bylo jich dokonce víc, než studentů - porcelánových, plastikových, skleněných i křišťálových. Některé vypadaly úplně obyčejně, některé dokonce velmi draze, jiné výjimečně originálně.
Pan profesor své bývalé žáky vybídl, aby si nalili kávu. Když měli všichni studenti vybrané hrnky s kávou ve svých rukách, profesor jim řekl: "Jestli jste si všimli, vybrali jste si ty nejhezčí a nejdražší hrnky a ty obyčejnější jste nechali na tácku. I když je samozřejmě přirozené, že pro sebe chcete jen to nejlepší, je to hlavní příčina vašich problémů i vašeho stresu. Vždyť to, co jste ve skutečnosti opravdu chtěli, byla káva, ne hrníček, ale podvědomě jste sáhli po těch nejlepších a dokonce jste se i podívali, jaké hrníčky si vybrali ti ostatní. Přemýšlejte o tom!"

Život je jako káva a zaměstnání, peníze a společenské postavení jsou hrníčky.
Jsou to jen nástroje, které kvalitu života nemění. Občas, když se zaměříme na
hrníček, zapomínáme si vychutnat kávu, kterou v něm máme. Takže - nenechte
hrníčky, aby řídily vás život, ale soustřeďte se raději hlavně na tu kávu.

(zdroj: internet)

Zobrazeno 1408×

Komentáře

růžetrnitá

Příjdeš na kávu :-) ?

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz