všechno možné i nemožné pro vaše pobavení a povzbuzení (možná i k zamyšlení)

1.6.2008 Ahoj, tati

1. 6. 2008 18:31
Rubrika: Jak šel život

 

 

- "Ahoj, tati, tak jsem zase tady. Nesu ti kytku k dnešním narozeninám. Koukej, žlutá, vždycky jsi měl rád žlutou, viď? A jak se ti vlastně daří?"

- "Ahoj, holka, se mnou si nedělej starosti, mně se daří moc dobře, vždyť víš... Vůbec nic mně nechybí. To spíš ty povídej, co je u vás nového."

- "To víš, děti teď byly nemocný, taky ve firmě jsme měli problémy...no prostě takový ty běžný starosti, nic vážnýho. Nic, co by nevyřešilo pár chvilek před svatostánkem a modlitba. Však jsem nedávno vzpomínala, jak moc pro nás děti bylo důležité, vidět tě, jak se modlíš. Díky, že jsi nám dával takový příklad."

- "A co ty? Co teď čteš?"

- "Nebój, tati, jan samý kvalitní věci. Žádný brak. Však si moc dobře vzpomínám, jak jsi dbal na to, aby se nám do ruky nedostala žádná špatná kniha, která by nám vnesla do duší zmatek. Pamatuješ, jak jsi mi doporučil třeba "Listy Nikodemovy" nebo knížky M.Quoista, nebo "Minutěnku" ? Tenkrát se mi do čtení moc nechtělo, ale teď vidím, jak moc mě v životě ovlivnily a nejednou pomohly. Díky za ně."

- "A co "Katechismus", učíš svoje děti? Já vím, že se vám to jako dětem moc nelíbilo, když jsem vás pořád dokola přesvědčoval, jak je důležité se ve víře vzdělávat. Ale teď, když už jsi dospělá už určitě víš, že to nebylo zbytečné."

- "Máš pravdu, tati, moc jsme tím tvým "vyučováním" nebyli nadšení, ale teď jsem ráda, že jsi nás k tomu vedl." Jenom škoda, že to všechno člověk ocení až teprve v dospělosti."

- "To jsem rád, že to uznáváš."

- "No nic, tati, budu muset běžet, žene se nějaká bouřka, tak aby mě to nechytlo někde na cestě."

- "Maš pravdu, utíkej a pozdravuj doma. A nezapomeň - mám tě rád a přimlouvám se za tebe."

- "Taky tě mám, tati ráda, tak ahoj."

- "A nezapomeň si čistit zuby", udělá taťka ještě nakonec vtip, protože ví, jak jsme jako děti tuhle "připomínku" nesnašely. Zvlášť teď, když je mi 40, to zní legračně.

-"Jó, nebój," směju se a na zpáteční cestě přemýšlím, proč se po mně lidé ohlížejí.

Já vím, ono to vypadá trochu divně, když se člověk usmívá od ucha k uchu a přitom vychází ze hřbitova. Jenže to byste museli znát mého tatínka.

Tak ahoj, tati, hezké narozeniny a přimlouvej se tam u Boha za nás za všechny.:-)

Zobrazeno 1234×

Komentáře

MariettaND

Ahoj, taky mám tátu, který už slaví narozeniny v nebi. Jen mě to ještě bolí.

hesa

Ano, i mě to po 7 letech ještě bolí, zvlášť když člověk nestihl říct všechno, co by chtěl.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz