všechno možné i nemožné pro vaše pobavení a povzbuzení (možná i k zamyšlení)

Osmero blahoslavenství pro katechety

10. 4. 2008 19:58
Rubrika: K zamyšlení

 

Osmero blahoslavenství pro katechety

 - Blahoslavení katecheté, kteří jako Ježíš trpělivě naslouchají svým žákům a studentům, zejména jejich opakujícím se otázkám.

- Blahoslavení katecheté, kteří jako Ježíš vidí potřeby svých žáků a studentů, zejména těch, kteří nemají nikoho blízkého.

- Blahoslavení katecheté, kteří jako Ježíš mluví s láskou se svými žáky a studenty, zejména s těmi, ke kterým ostatní nemají pozitivní vztah.

- Blahoslavení katecheté, kteří se jako Ježíš laskavě dotýkají svých žáků a studentů, zejména těch, kteří jsou zraňováni domácím násilím.

- Blahoslavení katecheté, kteří se jako Ježíš s hlubokou zbožností modlí za své žáky studenty, zejména za ty, kteří Boha neznají.

- Blahoslavení katecheté, kteří prokazují jako Ježíš lásku svým žákům a studentům, zejména těm, kteří ji neumějí opětovat.

- Blahoslavení katecheté, kteří jako Ježíš kráčejí trpělivě se svými žáky a studenty, zvláště s těmi, kterým zcela chybí duchovní vedení.

- Blahoslavení katecheté, kteří vytrvávají ve službě sdílení víry svým žákům i studentům i tehdy, když se jejich úsilí zdá být zbytečné, a tím jim zprostředkovávají uzdravující přítomnost Krista a s Ním i přicházející nebeské království.

 

zdroj: www.opatbrno.cz

Zobrazeno 1477×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz