všechno možné i nemožné pro vaše pobavení a povzbuzení (možná i k zamyšlení)

27.2.2007 Poručíme větru dešti

13. 3. 2008 13:18
Rubrika: Jak šel život

Kdo by tohle heslo neznal ještě z dob komunismu, že? Jenže v naší rodině platí dodnes. Ne, že bychom chtěli poroučet počasí, spíš mám někdy dojem, že je svým jednáním naše rodina tak trochu ovlivňuje.

Určitě se vám to také stává: umyjete auto - začne pršet, zasadíte na zahrádce rajčata - do rána vám zapadají sněhem, postavíte draka - přestane foukat vítr.

Stejně se to stalo nedávno i mně. Navnaděná prozpěvováním kosů a teplým jarním ovzduším, pustila jsem se do "jarního úklidu". Do skříní jsem uklidila všechny sněhule, oteplováky, sáně, brusle i lyže, okna jsem si vyzdobila jarními květinami.

Co myslíte, že se stalo ? Hádáte správně. Během noci u nás napadlo 10 cm sněhu, navzdory všem předpovědím počasí, které tvrdily, že bude nanejvýš jen tak lehce poprchávat.

I manžel už si zvykl na tohle "čarování" s počasím. Auto myje zásadně až po víkendu, aby nám v sobotu a v neděli nepršelo na našich výletech.

Naštěstí to naše "ovlivňování" počasí působí i opačně. Vypadám asi trochu komicky, když si uprostřed bezmračného, slunečného a horkého dne vykračuji s dlouhým a neskladným deštníkem. Až mě potkáte, nesmějte se mi prosím a vězte, že kdybych si ten obrovský deštník nevzala, zastihla by vás přinejmenším průtrž mračen.

Na letní dovolenou zásadně balím i teplé bundy, mikiny a několik svetrů. A vyplácí se to. Prakticky nikdy nám o dovolené nezaprší. Jen ty dva kufry, plné zbytečného oblečení navíc, zabírají v autě hodně místa. Ale co, za to krásné počasí to stojí.

Trochu mě utěšuje, že v tom nejsem sama. Když jsem dnes ráno stála (samozřejmě bez deštníku) v hustém dešti spolu s několika stejně promočenými lidmi na zastávce tramvaje, vyslechla jsem krátký rozhovor dvou studentek.

První: "Nevíš, proč tak strááášně prší?"

Druhá: "Protože jsme si nevzaly deštník."

První: "No jo, máš pravdu, a taky proto, že jsem si dnes ráno umyla vlasy."

 

Hm, asi na tom něco bude.

Milí lidé, ať prší nebo svítí slunce, ať je zima nebo teplo, ať padají kroupy a nebo sníh, mějte se všichni krásně a pohodově.

Vaše Optimistka

Zobrazeno 1030×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz