všechno možné i nemožné pro vaše pobavení a povzbuzení (možná i k zamyšlení)

21.6.2007 Reklama

13. 3. 2008 14:01
Rubrika: Jak šel život

Napadlo vás někdy, jaké by to bylo, žít přesně tak, jak nám ukazuje reklama v televizi? Ono to vypadá lákavě, že ?

Byt bez poskvrnky, usměvavé hodné a chytré děti, chápající manžel a maminka, která zvládá všechno s úsměvem...

Zkusme si to představit a pojďme to vzít pěkně popořádku.

Je ráno. Usměvavá, štíhlá maminka posnídá jednu cereální sušenku, která jí dodá energii na celé dopoledne. Asi víc energie nepotřebuje, protože její usměvavé, bezkonfliktní děti se samy obléknou, posnídají zdravou snídani z cereálních kuliček a spořádaně odcházejí do školy. Žádné hádky, žádný spěch, žádné zapomenuté pomůcky do školy.

Ještě polibek hladce oholeného a navoněného manžela a sama se může začít vypravovat do práce. Všimli jste si, že maminka z reklamy nikdy nemá problémy s oblečením? Každý kousek přesně padne na její štíhlé tělo, vypěstované v posilovně.

Také práci ona maminka zvládá "levou zadní". Je vysoce postavenou manažerkou a s úsměvem (samozřejmě zářivě bílým a bez kazu) řeší nejrůznější úkoly v zaměstnání. Ani se při tom nezapotí (jasněže ne, protože ráno použila účinný antiperspirant).

Po návratu z práce také nečekají maminku žádné problémy. Oběd má připravený během chvilky a kdyby náhodou nevěděla, co uvařit, nevadí, vždy má po ruce nějaký ten "instantní pytlík" s jehož pomocí vykouzlí jídlo během 1/2 hodiny. Nikdy se nestane, že by děti nějaké jídlo nejedly. Pochutnávají si dokonce i na zelenině.

Odpoledne jde celá rodinka společně nakupovat. S penězi nemají žádný problém. Vše vyřeší výhodná půjčka s nejnižším možným úrokem. A ty ceny v supermarketu jsou přece také nejnižší. Kdyby to naší rodině náhodou nevyšlo s půjčkou, ještě pořád jsou tu pohádkové výhry ve SPORTCE.

Po návratu z nákupu (který se pohodlně vešel do zbrusu nového velkoprostorového vozu) probíhá v této domácnosti opět vše v klidu a pohodě. S dětmi se nikdo nemusí učit. Samy od sebe si píší úkoly a všemu rozumějí. Užívají totiž vitamínové přípravky, díky kterým jsou z nich malí géniové.

A nastává večer. Celá rodina se společně věnuje nejrůznějším koníčkům.

Když je čas ke spaní, děti bez reptání odcházejí do svých pokojů. Mohou klidně a bez obav spát (v peřinách vonících úžasnou aviváží). Ničeho se nemusejí bát, protože všichni členové rodiny i jejich nádherný dům jsou pojištěni u té nejspolehlivější a nejlepší pojišťovny.

A tak nabírají síly, aby druhý den opět všichni mohli žít ten svůj "báječný" život.

Nemám ráda tenhle vymyšlený, neskutečný a "sterilní" svět, ve kterém lidé nejsou nikdy unavení, hladoví, znudění ani zpocení. Netrpí zubním kazem, obezitou ani depresemi. Miminka v tomto světě nikdy neblinkají na nový koberec a větší děti nikdy neupatlají gauč čokoládou.

Jsem ráda, že v něm nemusím žít.

Ale možná by vás zajímalo, proč tady vlastně tak brojím proti reklamě? Asi jsem pořád ještě pod vlivem jedné příhody, která se odehrála docela nedávno.

Máme u nás v ulici  malou drogerii - samoobsluhu. Takovou domáckou, každý každého zná. Stojím si to takhle v dlouhé předlouhé frontě u pokladny, zatímco můj malý syn zkoumá vystavené zboží v regálech. Ticho v drogerii najednou prořízne jasný hlásek: "Mamí, tenhle krém by sis měla rozhodně koupit," a už mi strká tubu do nákupního košíku. V duchu se raduji z toho jak je můj synek ke své mamince pozorný a aniž pomýšlím na důsledky, neprozřetelně se ptám: "A pročpak právě tenhle?" (To už nás pozorně sledují všichni ve frontě přede mnou i za mnou)
A můj malý UU (ukrutně upřímný) mi odpoví přesně slovy jedné televizní reklamy: "To abys měla plošší bříško a pevnější zadeček".

V té chvíli se naprosto všichni nakupující obrátili k mé "slovanské" , řekla bych skoro až "barokní" postavě a propuklo všeobecné veselí. No, aspoň jsme se od srdce zasmáli.

Tak proto.

Mějte se všichni optimisticky a pohodově.

Vaše Optimistka

Zobrazeno 916×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz